2024. május 5. - Györgyi

SZDSZ: listára fel!

Az SZDSZ februárban dönt az európai parlamenti (EP) listájáról - közölte Fodor Gábor pártelnök a párt országos tanácsának (ot) szombati ülése után Budapesten. Fodor Gábor elmondta: az ot meghallgatta és elfogadta az EP-képviselők, Szent-Iványi István és M
2009. január 17. szombat 19:48 - Hírextra
Az MTI kérdése, hogy ki vezeti majd a liberálisok listáját, Fodor Gábor azt válaszolta: nem kívánja megelőlegezni a döntést, de ő személy szerint nagyon szeretné, ha Szent-Iványi István a következő Európai Parlamentbe is képviselné az SZDSZ-t.

Szent-Iványi István ot-elnök az ülést követően elmondta, a testület határozatot fogadott el az energiaválságról.

E szerint a jelenlegi energiaválság mindennél világosabban rámutat Európa és Magyarország kiszolgáltatottságára, zsarolhatóságára - idézte az ot elnöke. Szent-Iványi István szerint ennek figyelmeztető jelnek kell lennie, és meg kell oldani az energiabiztonságot.

Az SZDSZ ezért azt szorgalmazza, hogy Magyarország újítsa fel erőfeszítéseit a Nabucco-gázvezeték megvalósítása érdekében; az Európai Unió biztosítson anyagi támogatást a projekthez; jöjjön létre a Nabucco mellett egy nemzetközi védnöki testület; Magyarország növelje a megújuló energiaforrások hatékonyságát; jöjjön létre közös európai energiapolitika, amely több szolidaritást, jobb koordinációt és a vezetékek összekapcsolását jelenti - mondta Szent-Iványi István.

Egy, az SZDSZ ferencvárosi jelöltjének,John Emesének a visszalépést firtató kérdésre Fodor Gábor elmondta: nem ismeri, de hallott arról a levélről, amely John Emese aláírását tartalmazza, és amelyben a politikus úgy érvel: a visszalépésével nem lesz meg a választás második fordulójának eredményességéhez szükséges részvétel.

Fodor Gábor azt mondta: John Emesének megvan a joga ahhoz, hogy meggyőződésének megfelelő levelet írjon, ám az SZDSZ ügyvivői testülete más okból támogatta a politikus visszalépését.

A pártelnök bejelentette: John Emese pénteken megszülte Ádám nevű kisfiát, "ilyen körülmények között senki nem kívánta volna a pártban, hogy a John Emese a második fordulóban részt vegyen". Az SZDSZ jelöltjét a kampányban halálos fenyegetés is érte, néhány nappal a szülés előtt komolyan kellett kalkulálnia azzal, hogy érdemes-e testi épségét, nyugalmát kockára tennie - fogalmazott Fodor Gábor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását