2024. május 20. - Bernát, Felícia

A szlovák kormány fasiszta

Várpalota képviselő-testületének múlt heti ülésén Németh Árpád, a város fideszes polgármestere Szlovákia kormányát fasisztának titulálta - írta hétfői számában Veszprém megye napilapja, a Napló.
2008. december 22. hétfő 10:12 - Hírextra
A "szélsőséges kijelentés" előzményeként a lap arról tudósított, miszerint a testület szocialista frakcióvezetője az ülésen "elképesztőnek nevezte" azt, hogy az általa szélsőjobboldalinak tartott Palotai Turul Társaság önkormányzati pénzen képviselte a várost a szlovákiai Körmöcbányán, ráadásul a szervezet honlapján "északi szomszédunkat becsmérlő írások találhatók" - olvasható az újságban.

A lap írása szerint Németh Árpád a válaszában elmondta, hogy a Palotai Turul Társaság a körmöcbányaiak hívására ment Szlovákiába, s a polgármester szavai szerint: "egy radikális jobboldali szervezettől nem lehet elvitatni a jogot, hogy éles kritikát fogalmazzon meg egy olyan ország politikájáról, amelynek köztudottan fasiszta kormánya van".

"Felháborítónak tartom az elhangzottakat (...), a mai feszült szlovák-magyar kapcsolatban minden egyes szélsőséges megnyilvánulás ártó lehet" - fogalmazott a lapnak Deák Istvánné, a város MSZP-s országgyűlési képviselője.

Miközben a magyar diplomácia és személy szerint a miniszterelnök is folyamatosan erőfeszítéseket tesz a szlovákiai magyarok és a Szlovákiával fennálló kapcsolatok javítása érdekében, egy magyar település polgármestere nyíltan lefasisztázza "a komplett szlovák kormányt". Ez elképesztő - mondta Falussy Sándor, a várpalotai testület szocialista frakcióvezetője. "Azt eddig is tudtuk, hogy alkalmatlan a polgármesteri tisztségre, ám immáron méltatlan is - vélekedett az MSZP-s frakcióvezető.
Németh Árpád a lapnak nyilatkozva elmondta, hogy továbbra is vállalja az elhangzottakat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását