2024. április 26. - Ervin

Hiábavaló határnyitás?

Jóval a schengeni határnyitás után is előfordul, hogy útlevelet kérnek a magyaroktól az osztrákok, és helyenként behajtani tilos táblák vannak az Ausztriába vezető utak mentén - írta csütörtöki számában a Vas Népe.
2008. szeptember 4. csütörtök 09:26 - Hírextra
A lap több olyan esetet sorolt fel, amely arról tanúskodik, hogy az osztrák hatóságok nem hajlandók tudomásul venni, hogy immár a magyarok is teljes jogú európai polgárok, szabadon, útlevél nélkül mozoghatnak az unión belül.

Az egyik - a szomszédos Győr-Moson-Sopron megyében történt - esetben például egy, több mint tizennyolc éve Ausztriában dolgozó férfit bírságoltak meg azért, mert személyi igazolvánnyal igazolta magát és nem volt nála útlevél.

A Vas Népe csütörtöki számában megszólalt Dorogi Árpád, Zsira község polgármestere, aki elmondta, hogy falujukban a határon osztrák oldalon változatlanul ott van a Lutzmannsburg felé vezető úton a behajtani tilos tábla, így az Ausztriában dolgozó magyaroknak és a fürdőbe igyekvő vendégeknek magyar oldalon le kell tenniük autóikat és csak gyalog folytathatják tovább útjukat, miközben az osztrákok áthajthatnak a magyar oldalra.

A lap írt Hegyi Gyulának, az Európai Parlament legutóbbi plenáris ülésén elmondott hozzászólásáról is, amelyben a magyarok elleni osztrák diszkriminációról ejtett szót.

A képviselő a Vas Népének elmondta: felszólalásának máris van foganatja, megkeresték őt az osztrák parlamenti delegáció vezetői és kérték, segítsen abban, hogy osztrák-magyar kétoldalú szakmai egyeztetés kezdődjön a kérdésről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását