2024. április 20. - Tivadar

Kétszázmilliárdot keres az SZDSZ

Kiegészítené az Országgyűlés költségvetési bizottságának hétfői napirendjét az SZDSZ, a liberálisok kétszázmilliárd forint sorsát kérnék számon Veres János pénzügyminiszteren - olvasható a párt MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.
2008. december 21. vasárnap 16:50 - Hírextra
"A rendkívüli ülést arra kell kihasználni, hogy a bizottság megvitassa a kormány elmúlt napokban hozott gazdaságpolitikai döntéseit, amelyek parlamenti felhatalmazás nélkül növelték a kiadásokat, egyszerre veszélyeztetve így az ország szavahihetőségét és a gazdaság stabilitását. A bizottság liberális tagjai arra szeretnének választ kapni a pénzügyminisztertől, hogy milyen alapon osztottak szét az idei költségvetésből 80, a jövő éviből pedig 120 milliárd forintot, a terveken felül, az állami kiadások növelésére" - olvasható a Szabad Demokraták Szövetségének közleményében.

Ennek érdekében az SZDSZ kezdeményezi Veres János meghívását a költségvetési bizottság hétfői ülésére. Így a pénzügyminiszter személyesen is beszámolhat a bizottság előtt arról, hogy az elmúlt héten milyen körülmények között emelte a kormány drasztikusan az állami kiadásokat - tette hozzá.

A Fidesz szombaton jelentette be, hogy az Országgyűlés költségvetési bizottságának összehívását kezdeményezték a párt képviselői a szakszervezeti sztrájkok miatt. A bizottság elnöke, Varga Mihály hétfő délután egy órára hívta össze a rendkívüli ülést.

Daróczi Dávid kormányszóvivő erre úgy reagált az MTI-nek: nem helyes politikát keverni munkavállalók és munkáltatók közötti bérvitába. Ahol a kormánynak közvetlen felelőssége volt, ott mindenhol sikerült egyezséget köti a szakszervezetekkel - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását