2024. április 27. - Zita

Magosz: Draskovics ítélete megdöbbentő

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) döbbenetesnek tartja, hogy a szakminiszter jogszerűnek találta a rendőri intézkedést Budai Gyulának, a szervezet szövetségi igazgatójának sajtótájékoztatóján - közölte Obreczán Ferenc főtitkár
2008. június 12. csütörtök 11:16 - Hírextra
Budai Gyulát rendőrök igazoltatták szerdai budapesti sajtótájékoztatója után a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. épülete előtt. A Fidesszel szövetséges szervezet igazgatójának információi szerint Benedek Fülöp, a vagyonkezelő vezérigazgató-helyettese 2000-ben zsebszerződést kívánt kötni egy osztrák állampolgárral. Benedek Fülöp szerint nem történt törvénysértés, és a befektetés sem valósult meg.

Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter szerdán délután közölte: kivizsgáltatta a rendőri intézkedés jogszerűségét, és az intézkedő rendőrjárőr jogszerűen és szakszerűen végezte munkáját. Kifejtette, hogy a rendőrjárőr a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. biztonsági igazgatójának bejelentése alapján érkezett a helyszínre, hogy megállapítsa "az összegyűlés okát".

A rendőrjárőr bement a vagyonkezelő épületbe annak érdekében, hogy a bejelentőt is megnyugtassa.
Obreczán Ferencnek, a Magosz főtitkárának közleménye szerint a szervezet tiltakozik "a rendőri atrocitás" miatt, és döbbenetesnek tartja, hogy Draskovics Tibor a rendőri intézkedést jogszerűnek találta.

A Magosz azonnali vizsgálatát kér, és nem érti, milyen céllal mentek be rendőrök a Nemzeti Vagyonkezelő épületébe - áll a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását