2024. május 17. - Paszkál

Gyerekeket is kezelnek alternatív módszerekkel

Minden kilencedik amerikai gyermek valamilyen természetgyógyászati kezelésben részesül - derült ki az Egyesült Államok egészségügyi főhatóságának egyik részlege által végzett, a természetgyógyászat elterjedtségével foglalkozó országos fölmérésből.
2008. december 21. vasárnap 10:05 - Hírextra
Az Egyesült Államokban az Egészségügyi Minisztériumnak külön intézménye foglalkozik a betegségek ellenőrzésével és a megelőzés lehetőségeivel. Ez a központ évi 9 milliárd dolláros költségvetéssel dolgozik és most fejeződött be egy vizsgálata, melyben megnézték, hogy milyen szerepet tölt be a betegellátásban az alternatív gyógyászat az USA területén.

A kutatás során 23 000 felnőtt beszélt saját tapasztalatairól és véleményéről a természetgyógyászati készítmények, beavatkozások használatát illetően, illetve 9000 amerikai szülő mondta el, hogy gyermekeinek gyógyítására, a betegségek megelőzésére milyen gyakran vásárol ilyen szereket.

Ebben az évtizedben az USA államainak sok egyetemi egészségügyi központja kezdett foglalkozni ilyen irányú kutatásokkal és beépítette az egészségügyi ellátásba is ezeket a technikákat. Az utóbbi két évben figyelték meg, hogy ez sok helyen már a gyermekgyógyászati betegellátásra is vonatkozik.

A statisztikai adatok szerint minden harmadik amerikai felnőtt használ valamilyen alternatív gyógymódot és a gyerekek 12 százalékának adnak - legalább időnként - ilyen csoportba tartozó kezelést. Leggyakrabban mind a felnőttek, mind a gyerekek valamiféle, növényi eredetű gyógyszert alkalmaznak: gyógyteát vagy gyógynövényből származó készítményt.

A szülők gyermekeiknek alvászavar vagy fájdalom enyhítésére adnak ilyen kezelést. A túl élénk gyerekek halolajt kapnak, megfázás esetén pedig külön e célra forgalomba kerülő szirupokat és egyéb növényi származékokat szedetnek velük.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását