2020. március 31. - Árpád

27 ezer új HIV-fertőzött Európában

Több mint 27 ezer új HIV-fertőzöttet vettek nyilvántartásba Európában tavaly - jelentette kedden az EuroHIV. Magyarországon volt az egyik legalacsonyabb ez az arány: egymillió emberből nyolcan kapták meg a vírust.
2007. november 27. kedd 10:23 - Hírextra
Az AIDS terjedését Európában nyomon követő szervezet adatai szerint az újonnan megfertőződöttek több mint fele - 54 százaléka - brit vagy francia. Franciaországban majdnem hatezer, Nagy-Britanniában kicsivel kevesebb mint kilencezer új esetet regisztráltak 2006-ban.

Az Európai Unióban az egymillió főre eső HIV-fertőzöttek száma 67,7 volt tavaly. A megbetegedettek aránya Észtországban volt a legmagasabb: egymillió lakosra 504 eset jutott. Magyarországon és Szlovákiában a legalacsonyabb ez az arány: milliónként a szlovákoknál öt fő, nálunk pedig nyolc.

A férfiak közötti nemi érintkezésből származó fertőzés aránya 29 százalék, a heteroszexuálisoknál 42 százalék, az intravénás droghasználat nyomán hét százalék volt a 2006-os HIV-fertőzötteknél.

Az UNAIDS nevű szervezet az összes HIV/AIDS-betegek számát 740 ezerre teszi Nyugat- és Közép-Európában, és másfél millióra Kelet-Európában és Közép-Ázsiában.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását