2024. május 19. - Ivó, Milán

Megjelentek a fogyasztóbarát otthonbiztosítások, ismerd meg ezek előnyeit!

Lakásbiztosítás kötésekor gyakran esünk dilemmába, hiszen a különböző biztosítók számtalan különféle terméket kínálnak. Ezek összehasonlítása nehézkes, mivel minden egyes termék teljesen más kondíciókkal rendelkezik, valamint a díjkedvezmények alkalmazása miatt az is kérdéses, hogy mennyi lesz egyáltalán a végösszeg. Így aztán sokszor csak rábökünk végül egy biztosításra és az, hogy jól választottunk-e csak az első káreseménynél derül ki.
2023. október 16. hétfő 16:59 - HírExtra

A fogyasztóbarát lakásbiztosítás létrehozásával ez a probléma megoldódni látszik, cikkünkben azt is elmondjuk, hogy miért.

Hogyan tudunk lakásbiztosítást kötni?

Az ingatlanba költözéskor mindig az elsők között szerepeljen a CoverMe oldalán is megköthető lakásbiztosítás megtalálása, egy nem várt esemény ugyanis hatalmas anyagi károkat okozhat, a biztosítás azonban megtéríti ezeket.

Az összehasonlító oldalak azért hasznosak, mert itt több biztosító termékét is megtalálhatjuk ezáltal pedig olyan terméket vásárolhatunk meg, mely a leginkább testre szabott számunkra.

A lakásbiztosítások összehasonlítása

Mint fentebb említettük, egyáltalán nem egyszerű a különböző biztosítók ajánlatai között megtalálni azt, ami a jelenlegi élethelyzetünkben a lakásunkra, házunkra a legideálisabb. Az általános lakásbiztosítások ugyanis nagyon különböznek egymástól.

Vannak olyan káresemények, melyek az alapbiztosításban vannak benne, mások pedig kiegészítő biztosításként köthetők. Ahhoz, hogy tisztában legyünk, melyik nekünk a legjobb, át kell olvasnunk a hosszú tájékoztatókat, és még így sem biztos, hogy minden leendő káreseményre gondoltunk.

A fogyasztóbarát biztosítás létrehozása

Az MNB kijelölte a biztosítók számára azokat a paramétereket, melyeket minden fogyasztóbarát biztosításnak tartalmaznia kell, valamint a kiegészítő biztosítások is nevesítettek.

A biztosítók ezáltal tudták létrehozni ezeket a termékeiket, melyek így már egyszerűen összehasonlíthatók egymással, hiszen mind az alapbiztosítás, mind pedig a kiegészítő biztosítások egységes név alatt szerepelnek.

Miért érdemes minősített fogyasztóbarát lakásbiztosítás kötni?

Az MFO alapbiztosításába nem csak a klasszikus és leggyakrabban előforduló káresemények kerültek be, de a kor szelleméhez híven plusz események is biztosítottak, például a napkollektor vagy a hőszivattyú is. Emellett az ügyintézés menete is kőbe vésett és a fogyasztó érdekeit képviseli mind a rövid ügyintézési időkkel, mind pedig az egyszerűbb felmondási lehetőséggel.

Nagyobb káresemény esetén is biztonságban érezhetjük magunkat, mivel ez esetben személyes ügyintézőt kell kijelölniük számunkra, ezáltal nem fogunk elveszni a call centerek útvesztőiben, ha pedig nem kaptunk kárkifizetést, vagy ez alacsonyabb összegű, akkor a biztosítónak indoklási kötelezettsége van.

Érdemes megnézni a minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítások kínálatát, hiszen szinte minden társaság létrehozta ezt a terméket, és átkötni jelenlegi biztosításunkat.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását