2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Megkapták a kórházak a pénzt

Kiutalta az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) pénteken az egészségügyi intézményeknek az E-Alap maradványából származó 18 milliárd forintos többlettámogatást - közölte az intézmény az MTI-vel.
2008. december 19. péntek 14:10 - Hírextra
A maradvány elosztásánál figyelembe vették a teljesítményeket, előnyt élveztek a súlyponti kórházak és a kiemelt intézmények - olvasható az OEP közleményében.

Hozzátették: a 18 milliárd forintos maradványból 16,88 milliárd többlettámogatás jut járóbeteg- és fekvőbeteg-szakellátásra, CT/MRI- és művese-kezelésre. További 601,5 millió forintot a fogászati ellátásra juttattak, 250 millió forintot az Országos Mentőszolgálatnak, míg a betegszállítók között 268,3 millió forintot osztanak fel.

Székely Tamás egészségügyi miniszter a múlt szerdai kormányszóvivői tájékoztatón jelentette be, hogy az

Egészségbiztosítási Alap maradványából 18 milliárd forintot osztanak szét az egészségügyi szakellátásban még ebben az évben.

Mint akkor elmondta, a maradványból a legnagyobb összeget, mintegy egymilliárd forintot a Semmelweis Egyetem kapja, ezt követi a debreceni egyetem körülbelül 800 millió, a szegedi és a pécsi egyetem pedig 700-700 millió forinttal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását