2024. április 25. - Márk

Négy nagykövetség zár be

Négy nagykövetséget és nyolc főkonzulátust zár be Magyarország, emellett három nemzetközi szervezetben működő nagykövetséget költöztetnek össze; az átszervezéssel évi kétmilliárd forintot spórol a tárca - mondta Balázs Péter külügyminiszter kedden Budapesten tartott sajtóértekezletén.
2009. június 16. kedd 13:28 - HírExtra
Európában csak a luxemburgi nagykövetséget zárja be Magyarország. Latin-Amerikában Venezuelában és Chilében szűnik meg a képviselet. Malajziában a Kuala Lumpur-i nagykövetség zárja be kapuit. A főkonzulátusok közül a düsseldorfi, a lyoni, a krakkói, a chicagói, a torontói, a Sao Paulo-i, a hongkongi és a sydney-i szűnik meg - mondta a miniszter.

Az átszervezés után még nagyobb szerepe lehet a tiszteletbeli konzuloknak, megpróbálják bevonni őket a tényleges konzuli ügyekbe - tette hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Csaba
2009. június 17. 14:51
...nagy kar! Oriasi veszteseg. Balazs Ur "megtakaritasa" sok ezer chilei Magyar es Hazank Nemzetkozi elismertsegenek karara.
Lehangolo Kulpolitika!
Csaba Makadi, egy chilei Magyar.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását