2024. április 29. - Péter

A női vízilabdások mennek a Világligára

A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) megpróbálja elérni, hogy a női válogatott mégiscsak indulhasson a jövő évi Világliga-sorozatban. Ezt Martin György, az MVLSZ elnöke mondta az MTI-nek az után, hogy pénteken délután találkozott Gyenesei István sportért
2008. december 19. péntek 18:40 - Hírextra
A tárca vezetője ezt megelőzően a kormányszóvivői tájékoztatón jelentette be, hogy a vízilabdázók a sajtóban megjelent hírektől eltérően nem 60, hanem 150 millióból gazdálkodhatnak 2009-ben, ami csak 10 millióval kevesebb a tavalyinál, s hogy a pólósok ráadásul különböző alapítványokon keresztül további 91 millió forinttal számolhatnak.

"Még a pénteki megbeszélésünk előtt rendeződött a szövetség támogatásának ügye, az előzetesen kiszivárogtatott negatív információk tévesnek bizonyultak - mondta Martin. - A férfi Világligáról lemaradtunk, mert január közepén már indulnak a küzdelmek, ugyanakkor a nők csak májusban kezdenek. Igaz, korábban lemondtuk a nők részvételét is, ám az új helyzetben megpróbáljuk elérni a nemzetközi szövetségnél, hogy vegyék vissza a magyar női válogatottat."

Az MVLSZ a hét elején jelentette be, hogy az anyagi lehetőségek beszűkülése miatt az olimpiai bajnoki címvédő férfiegyüttes után a pekingi nyári ötkarikás játékokon negyedik hölgycsapat távolmaradásáról is értesítették a FINA-t, a nemzetközi szövetséget.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását