2024. április 19. - Emma

Új szabályok lesznek a következő cselgáncs vn-n

Új szabályok szerint veszi fel a küzdelmet a 11 fős magyar válogatott a jövő héten Bangkokban sorra kerülő junior cselgáncs-világbajnokságon.
2008. október 16. csütörtök 11:48 - Hírextra
A korosztály 14. seregszemléjén Majer Tibor (60 kg), Gorjanácz Zsolt (66), Ruisz György (73), Krizsán Szabolcs (81), Vér Gábor (90), Juhász Ádám (100), Dusa Ákos (+100), Maros Barbara (52), Karakas Hedvig (57), Gáspár Eszter (63) és Joó Abigél (70) képviseli a magyar színeket.

A judoinfo.hu szaklap értesülése szerint a nemzetközi szövetség döntése értelmében ezúttal nem kerül vigaszágra mindenki, akinek a legyőzője bejutott a legjobb négy közé, csak a negyeddöntők vesztesei mehetnek tovább a bronzérem megszerzéséért. Ez azt jelenti, hogy a legjobb nyolc közé csak egyenes ágon lehet bekerülni.

Újítás, hogy nem lesz többé koka, csak jukó, vazari és ippon, így már a harmadik intés leléptetést jelent. A leszorítás esetén 10 másodperc után jár az első pont - egy jukó -, továbbá minden tudatos fogásbontást intéssel büntetnek. Megváltozott a hosszabbítás menete is, amely a junioroknál szokásos négy helyett csak három perc lesz.A thaiföldi korosztályos vb jövő csütörtöktől vasárnapi tart.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását