2024. május 13. - Szervác, Imola

Ha leülne Gyurcsánnyal

Orbán Viktor szerint ha leülne a miniszterelnökkel tárgyalni, akkor az a benyomás alakulhatna ki az emberekben, hogy a Fidesznek köze van a kormány elhibázott válságkezeléséhez - a Fidesz elnöke a MR1-Kossuth Rádió csütörtök reggeli műsorában arról is bes
2008. december 18. csütörtök 08:10 - Hírextra
Orbán Viktor a rádió kora reggeli műsorában arra emlékeztetett, hogy a miniszterelnök által kezdeményezett nemzeti csúcson már konzultáltak, ott elmondták javaslataikat, amelyeket azonban a kormány nem fogadott meg, más utat választott, ezért „ezek után nincs miről beszélni”.

„Ha én leülök a miniszterelnökkel, az a benyomás alakulhatna ki Magyarország polgáraiban, hogy az a félrekezelés, az az elhibázott válságkezelés, amit a kormány magáénak vall, és amit a 2009-es költségvetés formájában az emberek nyakába önt, ahhoz a Fidesznek van köze, és a végén még azt hihetnék az emberek, hogy nincsen másik lehetőség, csak ez az egyetlen út, amit a kormány javasol” – jelentette ki.

Orbán Viktor kérdésre válaszolva úgy vélte, nem az bizonytalanítaná el a Fidesz választóit, ha egyeztetne Gyurcsány Ferenccel, hanem az, ha egyszer csak azt látnák, hogy az emberek ellenére kötnek megállapodást a kormánnyal, és részt vesznek egy olyan hatalmi paktumban, amelynek egy célja van, hogy a politikai elit a mai összetételében hatalmon maradjon.

Arra a felvetésre, hogy szerdán délben egy interjúban még lehetségesnek nevezte a találkozót Gyurcsány Ferenccel, majd délután bejelentették, hogy nem megy el az egyeztetésre, Orbán Viktor azt mondta, szerinte ez nem kettős nyilatkozat. Mint mondta, a dolgoknak egy demokratikus pártban az a rendjük, hogyha volt egy reggeli telefonbeszélgetés, „az ember ilyenkor nyitva hagy minden lehetőséget”, aztán összehívja az elnökséget, döntést hoznak, és aszerint jár el. A pártelnök szerint a Fidesz elnökségében nem kellett senkinek senkit meggyőznie, mert teljes egyetértés volt az ügyben. Az elnökség azt mondta, hogy az arcátlanságnak vagy a cinizmusnak is van határa, hiszen a kormány a költségvetéssel egy brutális megszorító csomagot fogadott el a parlamentben, így ezek után színjáték és cinizmus összeülni, és azt mondani, hogy azért kicsit beszéljünk már arról, hogy mit lehetne tenni - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

thurvj97
2008. december 18. 10:05
Orbán felelőtlenségénél csak gyávasága nagyobb.Nem értem Gyurcsányt. Mit vár még egy ilyen politikai hullától?
sharapova2008
2008. december 18. 08:58
Most már én is mondom:ilyen nemzetvesztő,népellenes,populista barommal,mint Orbán,ne üljön le Gyurcsány 'tárgyalni".Orbán megérett arra,hogy az európai politikusok egyszersmindenkorra kigolyózzák soraikból!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását