2024. április 27. - Zita

Új államtitkárokat neveztek ki

Sólyom László köztársasági elnök Kincses Gyulát az Egészségügyi Minisztérium államtitkárának, Juhász Gábort az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium államtitkárának nevezte ki hétfőn a Sándor-palotában. A köztársasági elnök, a miniszterelnök előterjeszté
2007. október 1. hétfő 13:14 - Hírextra

Sólyom László a kinevezési okiratok átadásakor gratulált a két új államtitkárnak, akik az eskü letétele után aláírták annak szövegét.

Juhász Gábor újságíróknak azt mondta: az államtitkárnak viszonylag egyszerű dolga van, mégpedig az, hogy segítse a miniszter munkáját. Azaz a miniszter helyetteseként mindazon ügyben járjon el, amely a tárca érdeke, és a kormány szándéka szerint van - tette hozzá.

Mint kiemelte, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium a következő időszakban nagy kihívások előtt áll, már a határőrség-rendőrség integrációja miatt is. Megjegyezte, hogy a büntetés-végrehajtási intézmények két új intézménnyel bővülnek, amelyek átadása éppen most van napirenden. "Egy dologban biztos vagyok, hogy unatkozni nem fogok" - jelentette ki Juhász Gábor.

Az új államtitkár hangsúlyozta: volt belügyi államtitkárként van gyakorlata abban, hogy hogyan lehet a rendészeti szervezetekkel szót érteni, hogyan kell őket vezetni. "Minden bizonnyal hatékonyan fogom tudni segíteni a miniszter munkáját" - mondta Juhász Gábor.

A kinevezések átadásakor jelen volt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Horváth Ágnes egészségügyi miniszter.

A kormányszóvivő múlt pénteken mutatta be az új államtitkárokat. Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium eddigi államtitkára, Kondorosi Ferenc az Új rend kormányzati program összehangolásáért felelős kormánybiztos lett, ezért kellett új államtitkárt kinevezni a helyére. Juhász Gábor szocialista politikus korábban a Belügyminisztérium államtitkára volt.

Az Egészségügyi Minisztérium eddigi államtitkára Kovács Attila szintén távozott posztjáról, helyére Kincses Gyula, az Egészségügyi Stratégiai Kutatóintézet eddigi főigazgatója került.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását