2024. május 13. - Szervác, Imola

Orbán csak feltételekkel menne

Telefonon hívtam fel Orbán Viktort, a Fidesz elnökét és meghívtam egy konzultációra - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a kormány szerdai ülését követő budapesti sajtótájékoztatóján. Orbán Viktor az InfoRádiónak adott nyilatkozatában azt mondta: lehe
2008. december 17. szerda 14:10 - Hírextra
A kormányfő elmondta: kabinetfőnökeik keresik az időpontot arra, hogy január első felében mikor üljenek tárgyalóasztalhoz.

"Azt mondtam Orbán Viktor elnök úrnak, hogy üljünk le és beszéljük meg, mit tudunk közösen tenni az országért" - fogalmazott Gyurcsány Ferenc. Elismerte, különbözőek a felelősségek, van, amit csak a kormány tehet meg, de van, amiben együtt kell működni.

A miniszterelnök szerint muszáj meghallani az ország hangját, amely azt mondja: azért vannak vezetőink, hogy állapodjanak meg az ország érdekében, harc helyett összefogásra van szükség.
Az MTI információi szerint a kormányfő heteken belül találkozni szeretne az ellenzéki vezetővel. Az MTI szocialista forrásból úgy tudja, az MSZP elnöke a következő másfél évben elindítandó reformokhoz keres partnert, és miután az elmúlt hetekben többször nyilatkozott arról, hogy minél szélesebb körben szeretne egyeztetni, ezért találkozna Orbán Viktorral is.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke az InfoRádióban úgy fogalmazott: zajlik a találkozó előkészítése, de arról még egyeztet a párt vezetésével, hogy milyen feltételeket szabnak.

A pártelnök azt mondta: olyan reformokhoz nem adja a nevét a Fidesz, amelyek nem az emberek érdekeit szolgálják, de egy radikális gazdaságpolitikai fordulatról szívesen tárgyalnak. Hozzátette: a gazdasági nyomás megszüntetéséről és az alkotó energiák felszabadításáról szeretnének egyeztetni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását