2024. május 5. - Györgyi

Női kvóta a vitatéma a Parlamentben

iterjeszthető-e a kvótarendszer? Többek között erről folyt a vita kedden az Országgyűlésben, mikor a női kvóta kérdését vitatták meg a képviselők. Salamon László úgy vélekedett, kívánatos a nők arányának növelése az Országgyűlésben, de a törvényjavaslatba
2007. október 30. kedd 22:16 - Hírextra
Ezt a kérdést nem adminisztratív módon kell rendezni - tette hozzá az ellenzéki képviselő. Salamon László kitért arra, hogy a törvényjavaslat alkotmányossági problémákat is felvet. Jelezte: a KDNP frakciója módosító javaslatot nyújt be az előterjesztéshez.

Felszólalása után hosszabb vita alakult ki Salamon László és az egyik előterjesztő, Sándor Klára liberális képviselő között. Utóbbi szerint nincs alkotmányossági akadálya a javaslatnak. Az SZDSZ-es képviselő hozzátette: a nők nemcsak a parlamentben, hanem más döntéshozó fórumon sincsenek jelen arányuknak megfelelően.

Nem érdekérvényesítésről, hanem az emberi jogok érvényesüléséről van szó - emelte ki Sándor Klára.

Minderre reagálva Salamon László arról beszélt, hogy a kvótarendszer kiterjesztése indokolt lenne a nyugdíjasokra és a fiatalokra is. Sándor Klára viszont arra mutatott rá, hogy a fiatalság nagyon nehezen körülhatárolható kategória.

Egy újabb hozzászólásában Salamon László felhívta a figyelmet arra, hogy módosító javaslata nem veti el a női kvótát, és nem is áll ellentétben az eredeti javaslattal.

Frankné Kovács Szilvia (MSZP) éppen ezt a módosító indítványt kritizálta: mint mondta, olyan is olvasható benne, hogy a jogi szakvizsgával rendelkezők is kapjanak kvótát. Ez elfogadhatatlan - közölte a szocialista képviselő.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását