2024. május 18. - Erik, Alexandra

Magyar-szlovák találkozó februárban

Jövő februárban találkozót tart a teljes szlovák és magyar evangélikus püspöki kar; ez lesz a két helyi egyház történetében az első ilyen alkalom - tájékoztatta Ittzés János, a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) elnök-püspöke szerdán az MTI-t.
2008. december 17. szerda 14:22 - Hírextra
A püspök elmondta: a két nemzet közötti megbékélés elősegítése áll majd a két ország egyházainak viszonyában áttörést jelentő találkozás tárgyalásainak középpontjában.

A két ország egyházainak viszonyát nem szabad, hogy befolyásolja a politika, ezzel szemben ápolni kell a testvéri közösséget - tette hozzá.

A megbeszélések témái között szerepel, hogy hosszú évek óta először küld az MEE ösztöndíjas hallgatót Pozsonyba. Ennek az a célja, hogy a Magyarországon élő, szlovák ajkú evangélikus közösségek lelki gondozását jobban meg tudják oldani anyanyelvüket ismerő lelkésszel.

Ezzel együtt arról is folytatnak megbeszéléseket február harmadik hetében, hogy a szlovákiai lelkészek közül küldenek néhányat Magyarországra nyelvet tanulni. Ez azt szolgálja, hogy a szlovákiai magyar közösségek több magyar nyelvű istentiszteletet hallgathassanak - közölte Ittzés János.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását