2024. május 5. - Györgyi

Szili Katalin és az országgyűlési biztosok

Az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága februárban tárgyalja meg és alakítja ki álláspontját az állampolgári jogok országgyűlési biztosa által a hivatal dolgozóinak védelme kapcsán megfogalmazott levélről - mondta az Országgyűlés elnöke kedden újságírókn
2008. december 16. kedd 13:21 - Hírextra
Szili Katalin kiemelte: a megbeszélésen szóba került az a novemberi levél, amelyben Szabó Máté, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa a lehető legmagasabb szintű jogi védelmet kérte az ombudsmanok és munkatársaik számára.

Szabó Máté azt javasolta a döntéshozóknak - elsősorban az Országgyűlés alkotmányos jogokkal foglalkozó bizottságainak -, hogy védjék meg a hivatali dolgozókat mindazoktól a támadásoktól, negatív következményektől, amelyekre azért számíthatnak, illetve amelyek azért érik őket, mert közreműködnek a független, jogvédő tevékenységben, és kritikát gyakorolnak a hatóságok, más szervezetek tevékenysége felett.

A házelnök tájékoztatása szerint megállapodtak arról, hogy az országgyűlési biztosok az általuk készített tanulmányokat rendszeresen a parlament rendelkezésére fogják bocsátani.A megbeszélés másik témája a tavaszi ülésszakra felkészülés volt, tekintettel arra, hogy március környékén lesz esedékes a biztosi beszámolók benyújtása - mondta Szili Katalin.

A biztosok beszámoltak az éppen aktuális ügyekről, valamint arról, hogy a hivatal idén összesen mintegy 8.500 beadvánnyal foglalkozik. Szabó Máté, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa egyebek között kiemelte, hogy a székházuk ügye is szóba került a megbeszélésen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását