2024. április 26. - Ervin

Nem indulunk a Világligán

A vízilabdázók 2009-es Világliga-küzdelmeiben sem a magyar férfi, sem a női válogatott nem indul az anyagi lehetőségek beszűkülése miatt.Ezt Martin György, a hazai szövetség (MVLSZ) elnöke erősítette meg kedden az MTI-nek, jelezve, hogy az olimpiai bajnok
2008. december 16. kedd 16:21 - Hírextra
A kérdésre, hogy sportdiplomáciai szempontból mekkora kárt okoz e lépés, az MVLSZ első embere ezt válaszolta:

"Negatív lesz a megítélésünk, s mindazt a pozitívumot, amit eddig szereztünk a világszövetségnél, most szépen elveszítjük. De nem tehettünk mást, vissza kellett léptetnünk mindkét nemzeti együttesünket, mert anyagilag nem állunk úgy, hogy a jövő évi Vl-ben akár csak egyik válogatottunkat is elindítsuk. Az állami pénzek megkurtítása nyomán 98 millió forint hiányzik a költségvetésünkből, márpedig ekkora lyukat nem tudunk szponzori támogatásból betömni."

Martin György elmondta még, hogy hosszas vívódás után úgy döntött, a nehéz helyzet ellenére indul a vasárnapi elnökválasztáson, ahol a közgyűlés megválasztja az új elnökséget is. Még aznap az MVLSZ vezető testülete dönthet a szövetségi kapitányokról, így várhatóan eldől, hogy a Pekingben a nemzeti csapattal megszakítás nélkül harmadik olimpiai elsőségét szerző Kemény Dénes, illetve a női válogatottat irányító Godova Gábor marad-e a helyén.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását