2024. május 19. - Ivó, Milán

1300 busz nélkül utazhatunk?

Mintegy 1.300 busz hiányozhat a forgalomból az esetleges csütörtöki félnapos BKV-sztrájk idején - tudta meg az MTI Nemes Gábortól, a sztrájkbizottság szóvivőjétől kedden.A szóvivő elmondta, hogy a legtöbb busz a főváros pesti oldalán közlekedik, például a
2008. december 16. kedd 16:25 - Hírextra
Budán a legnagyobb garázsok - a Hamzsabégi úti és a óbudai - ennél kevesebbet: mintegy 240-200 buszt küldenek ki a forgalomba.

A BKV teljes teljesítményének mintegy 45 százalékát adják a buszok, így egy esetleges sztrájkban, amelyben csak a busz-ágazatot képviselő szakszervezetek vennének részt, a cég teljes üzemének majdnem a fele függesztené fel a munkát - tette hozzá Nemes Gábor.

A fővárosban mintegy 600 villamos közlekedik naponta, de sok olyan utca van, amelyet csak busszal lehet megközelíteni.

A BKV korábbi közleménye szerint a menedzsment és az érdekképviseletek abban már megegyeztek, hogy a 17-ről 18-ra virradóra az éjszakai járatok teljes üzemidejükben közlekednek majd. Mint hozzátették, az alvállalkozók által üzemeltetett járatok igény szerint átcsoportosíthatóak.

A HÉV és a metróvonalakon egyáltalán nem lesz sztrájk, és várhatóan a villamosok valamint a trolik is szinte teljes körű szolgáltatást nyújtanak majd - tették hozzá a közleményben.A BKV Zrt. két alvállalkozója - a Nógrád Volán és a VT Transman - elsősorban Észak-Pesten és Dél-Budán bérel viszonylatokat, összesen mintegy 20 járatot közlekedtetve.

A sztrájk idején menetrend szerint jár a főként Budafokon és a XI. kerületben közlekedő 150-es, a 14-es és a 114-es, a 41-es és a 41 gyors, a 250-es, az 50-es, az 58-as, a 13-113-113A, a 87-87A-187 jelzésű autóbusz.

A hétköznapi menetrend szerint járnak majd a IV., a XIV. és a XVII. kerületben közlekedő 30-as, 88-as, 120-as, 147-es, 170-es gyors jelzésű buszok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását