2024. június 11. - Barnabás

Ferihegy: nincs fennakadás

Folytatódik az egyeztetés kedden délelőtt a Budapest Airport (BA) és a szakszervezetek között, miközben a Ferihegyi repülőtér fennakadás nélkül fogadja és indítja a járatokat, a BA közlése szerint a terminálokon nincs torlódás, az utasoknak alig pár perce
2008. december 16. kedd 11:20 - Hírextra
A tranzitban is működik már az utasbiztonsági kapu, köszönhetően annak, hogy kedden reggel munkába állt az uniós biztonsági ellenőrök több mint fele (23 fő); ők a magyar ellenőrökkel vegyes csapatokban dolgoznak.

Kedden 31 magyar utasbiztonsági ellenőr vette fel a munkát, lényegesen több, mint az elmúlt napokban. Délelőtt négy ellenőrző pont is működött a reptéren, a forgalom folyamatos volt.
A 2B terminál valamennyi utasbiztonsági csatornája üzemel, az érkező és az induló járatok is tartják a menetrendet.

A Malév ugyan négy keddi járatát (Zürich, Berlin, Prága, Kijev) nem indítja el, de további törlések nem várhatóak és az egész nap folyamán csak néhány perces késésekre kell felkészülni - közölte a BA. A társaság várakozásai szerint a nap hátralevő részében is tartható lesz a jelenlegi szolgáltatási színvonal, vagyis a repülőtér gördülékenyen, nagyobb fennakadások nélkül tud üzemelni.

Az egyeztetéseket kedd délelőtt újra megkezdték a Budapest Airport és a szakszervezetek képviselői.Hétfőn este úgy tűnt, hogy az egész napos nem hivatalos egyeztetésen közeledett a felek álláspontja. Ezt kedden a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) közleményben cáfolta, valamint felhívta a figyelmet arra, hogy hétfőn a szakszervezet és a BA vezetői egyáltalán nem találkoztak, mivel a menedzsment nem jelent meg az egyeztetett időpontban.

A szakszervezet szerint a kiszivárogtatott engedmények a helyes irányba történő első lépésekként értékelhetők, ezért a LESZ képviselői részt vesznek a kedden délelőtt kezdődött tárgyalásokon.
A LESZ közleménye felhívja a figyelmet arra, hogy a kedden munkába állt, és hétfőn képzett görög munkavállalók alkalmazása egy biztonsági auditálás során a repülőtér visszaminősítését, lefokozását is magával hozhatja, mivel magyarul sem tudnak és nem rendelkeznek a szükséges magyar szakvizsgákkal.

A LESZ álláspontja szerint az érdemi tárgyalás alapfeltétele "a külföldi, illegális sztrájktörők távoltartása a magyar munkahelyektől, a szándékos törvénysértés befejezése" - áll a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását