2024. március 28. - Gedeon, Johanna

"Brutális megszorító csomag"

A Fidesz brutális megszorító csomagnak tartja a hétfőn elfogadott 2009-es költségvetést, amely még mélyebb válságba sodorja az országot - mondta Cser-Palkovics András, az ellenzéki párt helyettes szóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
2008. december 16. kedd 11:33 - Hírextra
A legfontosabb feladat jövőre a munkahelyek megőrzése lenne, azonban a kormány képtelen megvédeni a magyar munkahelyeket. Ehelyett úgy tesz, mint egy meteorológus, csak bejelenti a rossz híreket, de nem tesz azok ellen semmit - fogalmazott a politikus.

Cser-Palkovics András úgy vélte, a költségvetés nem átlátható, nem megbízható és nem a valóságos adatokat tükrözi.

Mint mondta, a Fidesz számára azért is elfogadhatatlan a büdzsé, mert nem tartalmaz adó- és járulékcsökkentést, de elveszi a közszféra dolgozóitól a 13. havi bért és a nyugdíjasok jelentős részétől a 13. havi nyugdíjat, vagyis azokat sújtja megszorításokkal, akik nem tehetnek a válságról.
Eközben a költségvetés nem tartalmaz olyan intézkedéseket, amelyekkel a kormány magán kezdené a megszorításokat - tette hozzá.

A helyettes pártszóvivő azt is kifogásolta, hogy a költségvetés kevesebb pénzt fordít a kutatásra, fejlesztésre, beruházásösztönzési programokra és a munkaerőpiaci alap lehetőségeire is, az önkormányzatokat pedig 150 milliárd forintos elvonással sújtja.

A fideszes politikus szerint a kisebbségi kormány alkalmatlanságát mutatja az eljárás, amivel végül elfogadták a költségvetést, hiszen három változatban nyújtották be büdzsét, hétfőn pedig koherenciazavar miatt a költségvetési és az alkotmányügyi bizottságnak is össze kellett ülni.

Arra a kérdésre, hogy egyes vélemények szerint házszabályellenesen oldották meg a hétfőn elfogadott hiánynövelő módosító javaslat ügyét, Cser-Palkovics András azt mondta, házszabályszerű döntés született a költségvetési bizottságban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását