2024. május 5. - Györgyi

Lesz BKV sztrájk?

Ma eldőlhet, hogy lesz-e BKV-sztrájk csütörtökön; a sztrájkot jelentő - zömében buszos - szakszervezetek december 15-ig adtak haladékot a vállalat vezetőségének, hogy megoldást találjon a cég gazdasági problémáira.
2008. december 15. hétfő 09:06 - Hírextra
A társaság vezetősége és a sztrájkbizottság tagjai hétfőn reggel ülnek tárgyalóasztalhoz; a tárgyalás a szakszervezetek tervei szerint az utolsó lehet a csütörtöki félnapos munkabeszüntetés előtt.
A cég menedzsmentje viszont azt szeretné elérni, hogy az utolsó pillanatig tárgyaljanak a sztrájk elkerüléséről.

A szakszervezetek öt pontban foglalták össze követeléseiket: szülessen törvényi szabályozás a városi közlekedés finanszírozásának rendezésére, az állam növelje a normatív támogatást és a finanszírozás átalakításával teremtse meg a cég stabil működését, a főváros vállalja át a BKV 80 milliárdos tartozásából keletkezett kamatterheket, vagy ennek megfelelő támogatással segítse a cég működését.

A követelések között az is megfogalmazódott, hogy a főváros ne a jegyárak növelésével pótolja a cég működéséhez hiányzó költségeket, hanem hozzon létre külön alapot, amely fedezetül szolgálhatna a BKV működéséhez.

A sztrájkbizottság szerint 30 milliárd forint azonnali gyorssegélyre van szüksége a cégnek, hogy az idei és a következő évi tervezett hiányt pótolni tudják, és ne kerüljön veszélybe a BKV működése.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását