2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Szívhalálok sportolók körében

Csepelen edzés közben rosszul lett, eszméletét vesztette s meghalt Kolonics György kétszeres olimpiai bajnok kenus. Az első diagnózis alapján hirtelen szívhalál vezetett a tragédiához. Az MTI Sajtóadatbankjának összeállítása sportolóknak a pályán bekövetk
2008. július 15. kedd 14:44 - Hírextra
2003. június 26. - A Konföderációs Kupán a Kamerun-Kolumbia elődöntőben a 73. percben összeesett, és meghalt Marc-Vivien Foe, a Manchester City 28 éves kameruni középpályása.
2003. július 3. - Edzés közben rosszul lett, majd a kórházban szívroham következtében elhunyt Max, a brazil Botafogo 21 éves hátvédje.

2004. január 26. - Fehér Miklós, a magyar labdarúgó-válogatott és a portugál Benfica 24 éves csatára a Vitoria Guimaraes elleni mérkőzés hosszabbításában szívinfarktust kapott, majd a kórházba szállítást követően meghalt.

2004. március 1. - Egy ütközést követően a pályán összeesett, majd a kórházba szállítást követően megállt a szíve s meghalt Danny Ortiz, a guatemalai labdarúgó-bajnokságban szereplő Municipal válogatott kapusa.

2004. május 16. - Lisszabonban elhunyt Bruno Baiao, a Benfica juniorcsapatának 18 éves futballistája, aki öt nappal korábban az edzésen - miután megállt a szíve - összeesett és kómába került.

2004. június 1. - Csapata edzésén összeesett és a pályán meghalt Szabó István, a labdarúgó NB III-ban szereplő Uraiújfalu 26 éves játékosa.

2004. október 28. - Mérkőzés közben összeesett, majd a kórházba szállítást követően elhunyt Serginho (teljes nevén Paulo Sergio de Oliveira Silva), a brazil labdarúgó-bajnokságban szereplő Sao Caetano 30 éves hátvédje.

2004. november 4. - Egy lett bajnoki jégkorong-mérkőzésen Szergej Zsoltok, a Riga 2000 csapatának 31 éves NHL-es sztárja az öltözőbe menet összeesett és meghalt. Szívprobléma okozhatta halálát.

2004. december 6. - A boncolás szerint szívroham okozta Cristiano da Lima brazil labdarúgó halálát Indiában, aki klubja, a Dempo SC egyik mérkőzésén összeesett a pályán.

2005. január 15. - Svédországban a Hammarby gyerekcsapatának 8 éves futballistája kapott végzetes szívrohamot.

2005. február 8. - Edzés közben összeesett és elhunyt Nedzad Botonjic, a szlovén Ljubljana labdarúgócsapatának kapusa. A 27 éves hálóőr a hétfő esti tréningen szívrohamot kapott, és a gyors orvosi beavatkozás ellenére is meghalt.

2005. február 19. - Röviddel egy utánpótlás-bajnoki mérkőzés után életét vesztette a helyi kórház kardiológiai osztályán egy 15 éves jégkorongozó Svédországban.

2005. március 13. - Szívinfarktusban meghalt egy futó a római maratoni versenyen: az 53 éves olasz Paolo Canton a 40. kilométernél járt, amikor összeesett, és bár azonnal megpróbálták újjáéleszteni, már nem tudták megmenteni az orvosok.

2005. április 16. - Szívroham következtében életét vesztette egy versenyző a csehországi Pelhrimov közelében rendezett ralin. A 31 esztendős Tomas Vojtechet mentőhelikopterrel szállították a kórházba, ám az orvosok már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

2005. május 28. - A pályán összeesett, majd a kórházba szállítás közben meghalt egy labdarúgó a román bajnokság harmadosztályában. A 32 éves Alin Paicu szívrohamot kapott.

2005. június 26. - Hugo Cunha, a portugál labdarúgó-bajnokságban szereplő Uniao Leiria 28 éves középpályása a Lisszabontól 70 kilométerre található Montemor-o-Novón focizott barátaival, amikor összeesett, s a kórházba szállítást követően meghalt.

2005. június 6. - Mindössze néhány száz méter választotta el Mount Everest csúcsától a 49 éves skót Robert Milne-t, akivel minden valószínűség szerint szívroham végzett.

2005. augusztus 21. - Szívelégtelenségben hunyt el a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) érdekelt San Francisco 49ers játékosa, Thomas Herrion. Egy felkészülési találkozót követően elvesztette az eszméletét, azonnal kórházba szállították, de már nem tudtak rajta segíteni rajta.

2005. augusztus 26. - Edzésen rosszul lett, majd a kórházban életét vesztette a 21 éves Doug Schmied, az illinoisi Wesleyan Egyetem amerikaifutball játékosa.

2006. január 6. - Életének 32. évében váratlanul elhunyt Cipruson Zavadszky Gábor, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi középpályása, az AEL Limasszol labdarúgója. A tragédiát a boncolás alapján szívroham és tüdőembólia okozta.

2006. február 5. - Szívroham következtében otthonában elhunyt Bánka Kristóf, a harmadosztályú Fót 24 éves labdarúgója.

2006. augusztus 20. - Leállt a szíve és meghalt egy argentin rögbijátékos, a 31 éves Nicolás Gómez Cora nem sokkal azután, hogy cserét kért egy Buenos Aires-i meccs közben.

2006. szeptember 18. - Szívinfarktusban elhunyt Nilton Pereira Mendes, a kazah labdarúgó-bajnokságban szereplő Sahtar Karaganda brazil játékosa. A 30 éves támadó az edzés után esett össze, s a helyszínre érkező mentőorvos már nem tudta megmenteni az életét.

2007. január 20. - A motorosok között szereplő francia Eric Aubijoux életét vesztette a 29. Dakar-rali utolsó előtti szakaszán, Tambacunda és Dakar között. A 42 esztendős versenyző szívrohamot kapott és már nem tudták újraéleszteni.

2007. február 26. - Egy jótékonysági kosárlabda-mérkőzésen elhunyt a Denver Broncos amerikaifutballistája, Damien Nash. A 24 éves futójátékos a találkozón hirtelen összeesett, és hiába vitték gyorsan kórházba, már nem tudták megmenteni.

2007. augusztus 28. - Huszonkét éves korában elhunyt Antonio Puerta, az UEFA Kupa-győztes FC Sevilla labdarúgója, aki a Getafe elleni, hazai bajnoki mérkőzésen elvesztette az eszméletét.

A futballista a találkozó 35. percében esett össze a pályán. Csapattársai siettek a segítségére, megakadályozva, hogy lenyelje a nyelvét. Puerta hamarosan visszanyerte eszméletét és segítséggel ugyan, de a saját lábán hagyta el a játékteret. Később
az öltözőben ismét elájult, újra kellett éleszteni. A Virgen del Rocio kórházba került, ahol három nap múlva elhunyt.

2007. szeptember 2. - Ecuadorban a 21 éves labdarúgó, Jairo Nazareno veszítette életét úgy, hogy mérkőzése 20. percében szívinfarktust kapott.

2008. április 2. - Egy szaúdi bajnoki mérkőzés nagyszünetében szívroham következtében életét vesztette Marvin Stone, az Ittihad amerikai kosárlabdázója. A 26 éves játékos az öltözőben esett össze, miközben a tréner utasításokat adott a csapatnak. Azonnal kórházba szállították, de már nem tért magához.

2008. július 15. - Edzés közben rosszul lett, majd elhunyt Kolonics György kétszeres olimpiai bajnok. A 36 éves kenus egy résztáv végén rádőlt a kísérő motorcsónakra, majd elvesztette eszméletét. A csepeli parton rögtön megpróbálták újraéleszteni, de nem sikerült, a kiérkező mentők pedig már nem tudtak segíteni rajta. Az első diagnózis alapján hirtelen szívhalál vezetett a tragédiához.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását