2024. április 28. - Valéria

Fideszes tagújrafelvétel

Helyreállította Cs. Kovács Gabriella tagsági viszonyát a Fidesz Országos Választmányának Elnöksége, miután a leányfalui önkormányzati képviselő júniusban pert nyert a Hírszerző két munkatársa ellen, akik azt állították, hogy antiszemita bejegyzéseket tesz
2008. december 15. hétfő 14:14 - Hírextra
A párt országos választmányának elnöksége november 8-ai ülésén Cs. Kovács Gabriella lemondása napjáig, visszamenőleges hatállyal hagyta jóvá tagújrafelvételét.

A közlemény szerint 2007 nyarán egyes internetes médiafelületeken a képviselőnek tulajdonított, a valóságban nem tőle származó szélsőséges, antiszemita írások jelentek meg, és ezzel kapcsolatban róla, mint a Fidesz leányfalui önkormányzati képviselőjéről becsületsértő rágalmak jelentek meg.
Mint írta: a szövegek nem tőle származtak, hanem saját nevüket nem vállalók éltek vissza az ő nevével, illetve manipuláltak egyes, általa közzétett írásokat.

Több mint két hónappal a történtek után, a Hírszerző portál - felhasználva és részletesen idézve a nem a képviselő által írt, de neki tulajdonított szövegeket - antiszemitizmussal vádolta meg Cs. Kovács Gabriellát, és valótlan, rágalmazó cikkeket jelentetett meg róla. Annak érdekében, hogy a vádak ne mosódjanak össze a Fidesz közéleti szerepléseinek értékelésével, kilépett a pártból, amit a botrány kirobbanása után egyes sajtóorgánumok a Fideszből történt kizárásként értelmeztek - áll a közleményben. Az eseményekről akkor az MTI is beszámolt.

Bár a nyomozás során a hatóságnak nem sikerült felkutatnia a rágalmak névtelen szerzőjét, a Hírszerző két munkatársa ellen magánvádas bűnvádi eljárás indult valótlan és rágalmazó, becsület csorbítására alkalmas állítások híresztelése és terjesztése miatt. Az ügyben a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségében bűnösnek mondta ki a Hírszerző egy újságíróját és egy szerkesztőjét.

A közlemény szerint a Fidesz Országos Választmányának Elnöksége a jogerős bírósági ítéletben foglaltakra tekintettel rehabilitálta a képviselőt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását