2024. március 29. - Auguszta

Az osztrákok vasutasok

Az osztrákok előszeretettel ülnek vonatra, egy főre számolva évente 1090 kilométert utaznak vasúton - derül ki az Osztrák Közlekedési Klub (VCÖ) által közzétett kimutatásból.
2008. december 15. hétfő 11:18 - Hírextra
A 2007-re vonatkozó adatok alapján náluk csupán a franciák szorgalmasabb vonatozók az Európai Unión belül egy főre jutó 1350 kilométerrel. Európai kitekintésben azonban toronymagasan Svájcban a legnépszerűbb a vasúti közlekedés: ők ugyanis évi 2103 kilométert tesznek meg vonaton.

Összesítve mintegy 9 milliárd kilométert utaztak tavaly az osztrákok sínen, amivel 224 ezer 500 alkalommal kerülhették volna meg a Földet. A VCÖ az idei évre némi emelkedésre számít, reménye szerint az egy főre számított táv 1150 kilométerre nő.

Az EU-s országok közül egyébként - Máltát és Ciprust nem számítva - Litvániában veszik igénybe a legritkábban a vasúti szolgáltatást, a mutató évi 120 kilométer/fő. Máltán és Cipruson egy centit se utaznak, ott nincs vasúthálózat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását