2024. május 6. - Ivett, Frida

Franciaországban elfogadták a bevándorlási törvény szigorítását

A francia nemzetgyűlés kedden elfogadta a bevándorlási törvény szigorításáról szóló tervezetet, amelynek alapján a tíz éven belül honosított franciáktól hatósági személy elleni bűntett esetén megvonható lesz az állampolgárság, valamint a kelet-európai romák hazatoloncolása egyszerűbbé válik.
2010. október 12. kedd 19:06 - HírExtra
A nagy vitát kiváltó javaslatot 294 igennel, 239 nem ellenében fogadta el a parlament alsó háza. A szenátus elé novemberben kerül a törvénytervezet.

Az elmúlt hét évben Franciaországban ez az ötödik bevándorlási törvény, amelynek elsődleges célja három európai direktíva beiktatása volt a francia jogrendbe. A szigorító passzusok később kerültek a szövegbe.

Az ellenzék azokat az intézkedéseket kifogásolta elsősorban, amelyek egyszerűsítik a külföldiek hazatoloncolásának eljárását, beleértve az uniós állampolgárokét is "ismétlődő lopások, agresszív koldulás vagy pedig illegális területfoglalás" esetén.

Ezek a kelet-európai romák hazaküldésének megkönnyítését célozzák.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását