2024. május 16. - Mózes, Botond

A működőképesség a tét

Az egészségügyi intézmények működőképességének fenntartása érdekében minimálisan tíz százalékkal emelni kell a finanszírozás alapdíjait az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete (EGVE) szerint; Hegedűs Iván választmányi elnök hétfőn nyilatkozott erről
2008. december 15. hétfő 15:46 - Hírextra
A finanszírozás alapdíjait 2007. április 1-jén emelték a legutóbb, ezért a működőképesség fenntartása, a betegellátás színvonalának megőrzése érdekében szükség van a változtatásra - mondta a szakember, akit a múlt héten újabb 4 évre megválasztottak a választmány elnökének.

Hegedűs Iván, a Bács-Kiskun Megyei Kórház gazdasági igazgatója beszámolt arról, hogy az EGVE elnökségének és választmányának együttes ülésén további három állásfoglalás született. A határozat értelmében indokolt lenne a teljesítményvolumen-korlát kötöttségének feloldása - legalább a degresszív elszámolás visszaállításával -, mert az nagy mértékben hozzájárult az egészségügyben a várólisták és a hosszú előjegyzési idők kialakulásához.

A gazdasági igazgató szerint az egészségügyi ágazatban az alacsony keresetek is hozzájárultak ahhoz, hogy a mára kialakult létszámhiány már a betegellátást veszélyezteti.

Hegedűs Iván elmondta: egyhangúlag vették tudomásul az ország kórházait képviselő gazdasági vezetők azt is, hogy ha az egészségügyi ágazatban csökkentik a 13. havi illetményt, felgyorsulhat az elvándorlás.

Hangsúlyozta továbbá, hogy a gazdasági vezetők párthovatartozástól függetlenül rendkívül nehéznek látják az egészségügy jövőjét, amennyiben az állásfoglalásukban javasolt intézkedéseket figyelmen kívül hagyja a szaktárca.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását