2024. május 17. - Paszkál

Tarlós szerint ennyi a BKV megmentésének ára

A főpolgármester szerint a Fővárosi Közgyűlésnek foglalkoznia kell a BKV paraméterkönyvével, ugyanis jelenleg nincs fedezet a szolgáltatásra.
2012. február 15. szerda 15:16 - HírExtra
Tarlós István főpolgármester a Népszabadságnak adott, szerdán megjelent interjúban beszélt arról: álláspontja szerint járatritkítás, a buszágazat privatizációja, újabb önkormányzati hitelfelvétel és a fővárosi intézmények lepusztulása lehet a BKV megmentésének ára. Jelezte, hogy a következő, február 29-i közgyűlésen javaslatot tesz a paraméterkönyv módosítására, a járatok ritkítására.

Németh Zoltán, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője és Wintermantel Zsolt képviselő, a főváros közlekedési tanácsnoka erre reagálva MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írták: nem látják lehetségesnek, hogy a járatok ritkításával a budapestiekre terheljék az MSZP-SZDSZ városvezetés által felvett hitelek következményeit, ráadásul a BKV-probléma mértékénél fogva egy ilyen intézkedés nem is lenne képes a tömegközlekedési cég gondjainak orvoslására.

Tarlós István erre válaszul szerdán azt közölte az MTI-vel: "már látható, hogy még egy esetleges járatritkítás is milyen politikai izgalmat vált ki. Régóta utalok rá, hogy tessék elképzelni, mi történne másnap, ha megállna a BKV".

Megjegyezte, arról nem beszélt, mikortól kell a járatcsökkentéseket végrehajtani, hanem azt mondta, hogy a közgyűlésnek február 29-én foglalkoznia kell a paraméterkönyvvel.

A főpolgármester utalt arra, hogy 2011-ben a kormány segítségével és a normatív támogatással eleve volt fedezet a szolgáltatásra. "Jelenleg nincs még normatíva sem, nem lehetünk biztosak semmiben" - fogalmazott Tarlós István.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását