2024. április 19. - Emma

Túl jó az olimpiai pálya

A Nemzetközi Szánkószövetség (FIL) elnöke aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy túlságosan gyors a 2010-es vancouveri téli olimpiára épült pálya.
2008. december 14. vasárnap 10:30 - Hírextra
A tesztek során a versenyzők olykor 149 km/órás csúcssebességet értek el, noha mostanáig úgy gondolták a szakemberek, hogy a szánkóval maximum 135-136 km/órával lehet siklani.

Josef Fendt nem örül a gyorsulásnak, ezért arra kérte az olimpiai szervezőket, hogy a lehető legtökéletesebb jeget biztosítsák a kanyarokba be-, illetve kimenet. Már csak azért is, mert a 2500 tesztelő három százaléka bukott, ami ugyan normális egy ilyen új pályán, de ekkora sebességnél mindenképpen veszélyes.

Az olasz Armin Zöggeler, a sportág egyik legjobbja ugyanakkor nem olyan borúlátó, mint Fendt, szerinte lehet kontrollálni a lesiklást a vancouveri pályán.

"Nem látok semmi gondot a versenyzők számára" - jelentette ki.

A FIL elnöke viszont igyekszik már előre gondolkodni, felvetette, hogy a jövőben új pályák létesítésekor maximálni kellene az elérhető sebességet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását