2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Luongo még nem készül az olimpiára

Roberto Luongo, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) érdekelt Vancouver Canucks sztárkapusa jelenlegi formája alapján nagy lépést tett afelé, hogy bekerüljön a 2010-es téli olimpián szereplő kanadai válogatottba.
2008. november 11. kedd 11:26 - Hírextra
"A városban mindenki az olimpiáról beszél, én megpróbálom függetleníteni magam ettől. Még nagyon messze van, sok minden történhet, és a ligában rengeteg a jó kapus. Teszem a dolgom, és bízom benne, hogy csapattag leszek" - mondta Luongo, aki 201 perc 8 másodperc óta nem kapott gól. A klubcsúcs egyébként 212:12 perc, amit magyar idő szerint csütörtök hajnalban, a Colorado ellen megdönthet.

Luongo mellett a világ legjobbjának tartott Martin Brodeur lehet a kanadai együttes másik hálóőre az olimpián, a New Jersey Devils klasszisa jelenleg sérült.Amennyiben a magyar válogatott sikerrel veszi a februári, lettországi selejtezőt (és Japán nem jut tovább a németországi kvartettből), akkor Pat Cortina szövetségi kapitány együttese éppen a kanadai csapattal kerül egy olimpiai csoportba.

Luongo már védett a magyarok ellen: 2004. április 20-án a Papp László Arénában a vendégcsapat által 9-2-re megnyert találkozó első harmadában, és akkor sem kapott gólt. Az a kanadai együttes három héttel később világbajnokságot nyert.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását