2024. május 17. - Paszkál

Beindul Miskolc

Miskolci Nemzeti Színház ebben az évben is színes műsorcsomagot állított össze a karácsonyi, újévi időszakra. A Karácsonyi Kalács - másodszor, azaz a teátrum énekkarának karácsonyváró zenés összeállítása december 18-án csendül fel az öt játszóhellyel rend
2008. december 13. szombat 13:17 - Hírextra
A műsorban ismert és ismeretlen magyar népi karácsonyi dalok, kórusművek, valamint más nemzetek ünnepi énekei: angol, francia, spanyol karácsonyi énekek is hallhatóak. A program segítségével mindenki ráhangolódhat és készülődhet az ünnepre, sok ötlettel, meglepetéssel, meghittséggel, vidámsággal - ismertette a részelteket Árvai Judit.

Arról is beszámolt, hogy december 20-án A szeretet emberré lett: a karácsony titkai címmel előadást tartanak, amelynek Gáncs Péter püspök a vendége. Az előadás bemutatja majd, milyen közös és különböző jelentéseket ölt magára a karácsony Máté, Lukács és János evangéliumában. A teológia, a festészet és az irodalom pedig segítséget nyújt abban, miként kellene pásztorlelkű bölcsként ünnepelni. Az előadás után Barokk Karácsony elnevezéssel a Hortus Musicus Singers előadását is meghallgathatják az érdeklődők.

A színház a szilveszterről sem feledkezik meg, Keringőzzünk át együtt 2009-be! címmel szervezi meg óévbúcsúztató programját december 31-én. Az Európa-szerte hagyománnyá vált ünnepi műsorokhoz hasonlóan Miskolcon is ifj. Johann Strauss A denevér című nagyoperettjével búcsúztatják 2008-at, hiszen pezsgőbuborékos vidámsága, önfeledtsége, zenéjének sodró lendülete a szilveszteri éjszakák könnyed bódulatát idézi. Strauss főműve ettől igazán alkalmas az óesztendő búcsúztatására - jegyzete meg a kommunikációs vezető.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását