2024. március 29. - Auguszta

A pánikbetegek és a szívroham

Az őket érő stressz miatt a pánikbetegeknél nagyobb a szívzavarok megjelenésének kockázata. Érdekes ellentmondás, hogy a halálos szívroham esélye viszont 24 százalékkal kisebb náluk.
2008. december 12. péntek 09:15 - Hírextra
Harmadával nagyobb a kockázat a pánikbetegeknél arra, hogy idővel baj lesz a szívükkel. A kutatók szerint a pánikbetegséget előidéző stressz sokat árthat a szívnek és az érrendszernek is. Az ezzel kapcsolatos vizsgálat során 58 ezer pánikbeteget kérdeztek meg.

A pánikbetegség tünetei közé tartozik a szívdobogás és a súlyos gyomorfájás is.

Az ötven év alatti pánikbetegek 38 százalékkal nagyobb eséllyel szenvednek el szívrohamot, és 44 százalékkal valószínűbb, hogy kifejlődik náluk valamiféle szívbetegség, mint azoknál, akiknek nincsen ilyen problémájuk. Azonban annak az esélye, hogy belehalnak a szívrohamba, a pánikbetegeknek 24 százalékkal kisebb volt - talán azért, mert amúgyis gyakrabban látogatják az orvosukat.

A londoni University College tanára, a kutatás vezetője, Dr. Kate Walter elmondta: nem sokat tudnak a pánikbetegség és a szívzavarok közti kapcsolatról, de bonyolult összefüggések lehetnek a kettő közt, mivel a tünetek hasonlóak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását