2022. november 28. - Stefánia

Hatékony stresszcsökkentés

Nemcsak csillapítja a fejfájást, és segíti az elalvást, de a legújabb kutatások szerint a szorongás ellen is hatékony a levendula - fogorvosi kezelés előtt mindenképpen.
2008. szeptember 15. hétfő 06:43 - Hírextra
A londoni King's College kutatói fogászati kezelésre váró embereket vizsgáltak, a csoport egy része levendulaolaj illatát lélegezte be a váróteremben. A szakemberek azt tapasztalták, hogy utóbbiak sokkal kevésbé szorongtak azokhoz képest, akik nem részesültek a levendulakúrában.

A vizsgálatot vezető tudós kiemelte: sok ember azért nem jár fogorvoshoz, mert tart a kezeléstől, ami rontja fogai állapotát. Ráadásul a stressz nemcsak rájuk hat, hanem a fogorvosok munkáját is befolyásolja.

A páciens izgalma miatt csökkenhet a kezelés hatékonysága, így hosszabb ideig tarthat a beavatkozássorozat. A szakemberek ezért fordítanak olyan nagy figyelmet arra, hogyan lehetne csökkenteni az emberek fogászattal kapcsolatos szorongását.

A kutatásban résztvevő egy másik szakember hangsúlyozta: az eredményeket nem befolyásolta, hogy a páciensekre milyen típusú beavatkozás várt, vagyis érdemes minden fogorvosi váróteremben levendulaolajat párologtatni. A tapasztalatok szerint ugyanakkor az időben távolabbi kezeléssel kapcsolatos szorongást nem befolyásolta levendulaillat.

Nagy-Britanniában a fogorvosok többféle módszert alkalmaznak a betegek izgalmának csökkentésére, egyebek mellett előzetes konzultációkat és hipnoterápiát, a levendulaolajjal eddig még nem próbálkoztak.
Forrás: InfoRadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását