2024. május 3. - Tímea, Irma

Hazánkban nem kell tartani a dioxinos hús káros hatásaitól

Elhanyagolhatóan kicsi a magyar lakosság egészségi kockázata az írországi, dioxinnal szennyezett sertéshús miatt - közölte a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal (MÉBiH) csütörtökön az MTI-vel.
2008. december 11. csütörtök 11:55 - Hírextra
Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hivatal szerint európai átlagban a fogyasztók napi sertéshús-bevitelének legfeljebb 10 százalékát teszi ki az Írországból származó sertéshús, Magyarországon azonban ennél is jóval alacsonyabb. Mivel nem zárható ki annak a lehetősége, hogy a magyarországi vállalatok is vásároltak a szennyezett termékekből, az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság fokozott készültség mellett ellenőrzi a potenciálisan érintett élelmiszerek körét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását