2024. május 18. - Erik, Alexandra

Csípő- és derékbőség élettanilag

Sokak szerint a klasszikus homokóra formájú nők a legcsinosabbak. A nagy mellek, az apró derék és a kikerekedő csípő valóban vonzó, az orvosok azonban úgy vélik: megfelelőbb élettanilag a nem tökéletes alak.
2008. december 8. hétfő 11:00 - Hírextra
Korábban mind orvosi, mind a divat szempontjából az volt az elfogadott, ha nagyobb a különbség a csípő és a derék mérete között - mindez azonban megdőlni látszik.

Miközben az úgynevezett homokóra formájú női alak a legnépszerűbb - legalábbis a nők körében -, az orvosok azt mondják: élettanilag sokkal jobb a nem szabályos alak, akiknek ugyanis a dereka kicsit vastagabb, azok fizikailag erősebbek, hormontermelésük megfelelőbb és a stressz ellen is hatékonyabban veszik fel a versenyt.

Kiderült az is, hogy akinek kisebb a különbség a csípő- és a derékbősége között, valamint a derék- és a mellbősége között, azok termékenyebbek is, és általában a férfiaknak is ez a forma tetszik jobban, nem véletlenül - állítják a pszichológusok.

Egy kutatás szerint, amelyhez négy európai populáció, valamint 33, nem a nyugati társadalmakhoz tartozó populáció nőtagjaiból választottak résztvevőket, kiderült, hogy mind a párválasztás, mind az élettani szempontok alapján a legjobb az, ha a derékbőség 0,7-0,8-szorosa a csípőnek.

Ráadásul kiderült az is: mind a kortizol nevű, a stressz leküzdését segítő hormon is nagyobb mennyiségben termelődik azoknál, akik akiknek több zsír van a derekukon.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását