2024. április 18. - Andrea, Ilma

Űrlények, robotok, jövővíziók Budapesten

Az Ünnepi Könyvhét keretében a tudományos-fantasztikus irodalom rejtelmeibe nyerhetnek bepillantást az érdeklődők Nemere István író, S. Sárdi Margit, a Magyar Sci-fi Történeti Társaság elnöke, valamint Németh Attila, a Galaktika Magazin irodalmi szerkeszt
2008. június 6. péntek 12:03 - Hírextra
Szombat délután egy órától tudományos-fantasztikus kvízjátékon vehetnek részt a látogatók - közölte Tímár Irén, az OMM kommunikációs igazgatója, hozzáfűzve, hogy a rendezvényen nosztalgikus sci-fi filmeket is vetítenek. Ami egy sci-fi írót is megihletne címmel tárlatvezetést szerveznek a múzeum gyűjteményében, a kisebbeket pedig játszóházzal várja az intézmény.

Tímár Irén tájékoztatása szerint Magyarország legtermékenyebb írója, a sci-fi tematikában évtizedek óta otthonosan mozgó Nemere István délután kettő órától dedikálja legújabb, Elveszettek című kötetét.

Délután fél háromtól Ihletadó tárgyak címmel a sci-fi irodalom és a műszaki tudomány rejtélyes kapcsolatáról beszélgethet a közönség Nemere Istvánnal, S. Sárdi Margittal és Németh Attilával.
Az OMM látogatói egyebek mellett választ kaphatnak arra, hogy merre tart a magyar sci-fi, miből merítenek ihletet napjaink szerzői, hogyan hat egymásra a sci-fi és a tudomány, mi a tematika jövője, hogyan változtak a jövőről alkotott elképzelések az idők során.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását