2024. április 20. - Tivadar

Fidesz: a kormány pofátlan

A Fidesz szerint a "pofátlanság kategóriájába" tartozik, ami jelenleg a közpénzekkel történik, ezért az ellenzéki párt arra szólítja fel a kormányt, hogy azonnal állítsa le a kommunikációs kiadásokat, az autó- és bútorbeszerzéseket - mondta Ágh Péter, a F
2008. december 6. szombat 12:23 - Hírextra
Ágh Péter emlékeztetett arra: Gyurcsány Ferenc kormányfő korábban azt ígérte, hogy leállítja a központi igazgatás autó-, telefon- és bútorbeszerzéseit, valamint azokat a kommunikációs költségeket, amelyek nem állnak kapcsolatban az ország számára életbevágó döntésekkel.

A fideszes országgyűlési képviselő szerint ennek ellenére tovább herdálják a pénzt, hiszen legutóbb például az derült ki, hogy az Állami Autópályakezelőnél 30 millió forintért vásároltak irodabútort, az Önkormányzati Minisztérium felügyelete alatt álló Váti Kht. pedig 198 millió forintért vett tartós bérletbe több tucat autót.

Hozzátette: szintén pénteken derült ki, hogy a folyamatosan az "államnál siránkozó", rossz helyzetben lévő BKV sajtóhírek szerint 20 millió forintért bérel egy Audi A6-os autót a társaság vezetőjének.

Ágh Péter elmondta: novemberben a Miniszterelnöki Hivatal 1,2 milliárdos keretszerződést kötött három társasággal kommunikációs és reklámcélokra, valamint nyilvánossá vált az is, hogy az Egészségügyi Minisztérium 116 millióért kezd pr-körútba, hogy megnövelik a négyes metró pr-kasszáját, és hogy 900 milliós szoftver intézi a minisztériumok személyzeti ügyeit.

"Ami ma a közpénzek felhasználása során tapasztalható, az a pofátlanság kategóriájába tartozik" - mondta a fideszes politikus.

Ágh Péter a Fidesz nevében felszólította a kormányt, hogy azonnal állítsa le a kommunikációs költségeket, az autó- és bútorbeszerzéseket.

Az ellenzéki képviselő szerint a Gyurcsány-kormány hat éves kormányzása alatt tudatosan végletekig legyengítette az országot, és félrekezelte a válságot. Míg a válság hatására más országok növekedési programokat és adócsökkentést vezetnek be, Gyurcsány Ferenc ismét az emberek zsebében kotorászik és brutális megszorításokat vezet be - tette hozzá.

A Kormányszóvivői Iroda közleményben arra figyelmeztet, hogy a Fidesznek nincs érdemi válasza a válságra, ezért régi lejárt lemezekkel, és – a jelenlegi helyzetben szükséges összefogás helyett - továbbra is a politikai sárdobálással hajszolja saját népszerűségét.

"Az pedig már végképp arcátlanság, hogy a válságra való hivatkozással, a tényeknek fittyet hányva többek közt önkormányzati beszerzéseket, a válság kialakulása előtti közbeszerzéseket, vagy épp az uniós forrásból megvalósuló személyügyi fejlesztést kéri számon a kormányon" - olvasható a Kormányszóvivői Iroda közleményében.

Mint írják: "Orbán Viktor kiszivárgott titkos beszéde után – amelyben a hatalomra kerülése esetén a nyugdíjak befagyasztását is kilátásba helyezte - az már nem is meglepő, hogy uniós forrásból megvalósuló fejlesztéseket is leállítana a Fidesz. Az ellenzéki párt ezzel azonban uniós források felhasználását tenné kockára, ami nem megtakarítást, hanem éppen ellenkezőleg, az uniós pénzek elfecsérlését jelenti".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

sharapova2008
2008. december 6. 12:50
A "pofátlanság" fogalma a Fidesz létéhez és tevékenységéhez ragadt,összeforrt vele!Mint ahogy a "mocskos","aljas","nemzetellenes" és egyéb jelzők...!!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását