2024. május 10. - Ármin, Pálma

Lehet kukucskálni a színházban

Mintegy kétszáz érdeklődő volt kíváncsi az úgynevezett "Kukucskáló színház" premierjére szerdán az egri Gárdonyi Géza Színházban.
2007. szeptember 26. szerda 18:43 - Hírextra

A kezdeményezés keretében minden bemutató kapcsán nyílt napot tartanak a teátrumban, amelynek során az érdeklődők a próbákon keresztül bekukkanthatnak a produkció születésének folyamatába.
Ez alkalommal Willy Russel Vértestvérek című, két testvér elszakadásának és későbbi egymásra találásának drámai történetét feldolgozó musicaljét próbálták a teátrum művészei, Szegváry Menyhért rendezésében.

A kukucskáló színház teljesen ingyenes, az érdeklődőknek csupán előzetesen be kell jelentkezniük, amennyiben kíváncsiak egy-egy előadás megszületésének kulisszatitkaira.

Csizmadia Tibor, a színház direktora korábban azt mondta, hogy a színházak szerepe mára gyökeresen átalakult, a produkciók bemutatása mellett közművelődési feladatot is el kell látniuk az intézményeknek. Ezt, az értő közönség formálását szolgálják a színház műsorfüzetében "extrák" megjelöléssel szereplő programok: a kukucskáló színház mellett a beavató színház, a híradó és a "fiatal".

A beavató színház programja során az alkotók megmagyarázzák, mi miért történik a színpadon. Valamennyi előadás előtt a színház életét bemutató híradókat vetítenek, a "fiatal" fantázianév alatt pedig alternatív, sokszor amatőr produkciókat láthat a közönség profi színházi körülmények között - közölte Csizmadia Tibor.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását