2024. május 2. - Zsigmond

Fideszes önkormányzatok botrányait filmezné a szoci platform

Hárompontos javaslatcsomagot készített az MSZP népi platformja: baloldali internettévét, az üzemorvosok eü-biztosítás-alapú beutalási jogának visszaállítását és három év diákhitel-törlesztési haladékot szorgalmaznak - írta a szombati Népszabadság.
2008. december 6. szombat 07:30 - Hírextra
A lap szerint a baloldali, internetalapú hírtévé 2500 településre juttatná el azokat a híranyagokat, amelyeket egy mozgó stáb készítene elsősorban a szocialista párt helyi sikereiről, illetve a fideszes önkormányzatok botrányairól. A médiakommandónak lenne egy budapesti stúdiója, ahol digitális technikával készítenék a híranyagokat.

A második pont az üzemorvosok (egészségbiztosítás alapú) beutalási jogának visszaállítását szorgalmazza. Jelenleg, ha például egy szabolcsi munkás egy fővárosi építkezésen megbetegszik, az üzemorvos kiírhat ugyan beutalót, de a vizsgálat költségét a betegnek vagy a munkáltatónak kell fizetnie.

A harmadik javaslat: három év türelmi időt kellene biztosítani a diákhiteleseknek, mivel a pályakezdők a legtöbb esetben nem tudnak a megfelelő helyen elhelyezkedni, a diákhitelt viszont törleszteni kell.
A népiek a MSZP-t alkotó hét platform egyike, közel félezer taggal. Korábban elsősorban Szili Katalin nevével forrt össze a társaság. Szilivel valóban szoros viszonyt ápolnak, de a házelnök nemrég a Baja Ferenc vezette szocialista platform tagja lett - olvasható a lapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását