2024. május 11. - Ferenc

Külső "bíró" kell az MSZP és Demszky vitájában

Arra kéri Lenkovics Barnabást, az állampolgári jogok országgyűlési biztosát Szanyi Tibor, az MSZP országgyűlési képviselője, hogy tisztázza, törvényesen született-e a Fővárosi Önkormányzat tavaly decemberi, a távhőárakat meghatározó rendelete.
2007. március 27. kedd 23:36 - Hírextra
A politikus közölte: a nap folyamán elküldött levélben azt kéri, hogy ha a rendelet törvénysértő módon született, akkor az ombudsman tegye meg a szükséges intézkedéseket. Indoklásként elmondta: a távhőszolgáltatásról szóló törvény szerint minden önkormányzatnak ki kell kérnie a gazdasági miniszter véleményét.

Hozzáfűzte: Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter levélben arról tájékoztatta, hogy nem kérték ki a véleményét. Mint mondta, a szaktárca vezetőjének volt egy irányelve, de a fővárosi önkormányzat ezzel ellentétesen cselekedett.

Szanyi Tibor közölte: a fővárosban az alapdíjakat is drasztikusan megemelték, miközben a miniszter irányelve szerint a várható infláció két százalékkal csökkentett mértékével lehetne emelni. Hozzátette: az ombudsman felszólíthatja a fővárost arra, hogy vonja vissza rendeletét, és alkosson újat.

A szocialista politikus több képviselőtársával együtt pénteken nyílt levélben kérte Demszky Gábor főpolgármestert, tekintse át a fővárosi távhőszolgáltatás díjának április 1-től történő emelését. A levélben Szanyi Tibor azt írta: a fővárosi távfűtési díjak körüli állapotok nagyon nincsenek rendben, és kezdeményezte, hogy a tervezett 8,4 százalékos emelés ne történjen meg. Ebben a kérdésben - mint írta - már csak a főpolgármester cselekedhet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását