2024. május 21. - Konstantin

Bagoly mondja verébnek

A Fidesz láthatóan a mai napig nem érti, hogy mi a független intézmény. Független intézmény például a Nemzeti Bank, az Ügyészség, a Magyar Rádió.
2007. november 27. kedd 18:40 - Hírextra

Volt olyan időszak, amikor a társadalombiztosítás felügyelete nem tartozott a Kormány alá. Ezt az önkormányzati függetlenséget éppen a Fidesz szüntette meg kormányzása elején. Onnantól kezdve a társadalombiztosítás felügyelete eleinte a Pénzügyminisztérium, majd az Egészségügyi Minisztérium alá tartozott. A Fidesz kormányzása alatt a társadalombiztosítást olyan pártpolitikusok felügyelték, mint Selmeczi Gabriella vagy Frajna Imre. Mikola István minisztersége idején az OEP élén a szintén jobboldali kötődésű Oberfrank Ferenc állt, aki az MDF 1994-es országos listáján szerepelt.

A most induló egészségbiztosítási reform az OEP-et jelentős mértékben átalakítja. Az OEP új vezetésének az a feladata, hogy az átmenet zavartalan legyen, az átalakulás nehézségeiből a biztosítottak semmit se érezzenek és a szolgáltatások mindenki számára folyamatosan biztosítottak legyenek. Ezt a nehéz feladatot vállaló új vezetésnek lett a tagja Ungár Klára, aki a megbízatását, a főigazgatóhoz hasonlóan, nyilvános pályázaton nyerte el. A főigazgató-helyettesi poszt betöltéséről szóló felhívásra összesen két pályázat érkezett. A győztes teljes mértékben élvezi az egészségügyi miniszter bizalmát. A miniszter nem hátránynak, hanem kifejezetten előnynek tartja, hogy olyan személy kerülhet az OEP vezetésébe, aki részt vett a reform kidolgozásában, pontosan ismeri annak részleteit, így a gyakorlati megvalósításban szakmai tudásán túl, egészségpolitikai tapasztalatait is hasznosítani tudja.

Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását