2024. április 19. - Emma

Még mindig jobb a devizahitel

A magas alapkamat miatt még mindig érdemesebb devizában eladósodni - mondta a Quaestor elemzője. Háda Bálint hozzátette: ugyanakkor az árfolyamkockázata a devizahitelnek - legyen az svájci frank vagy euro - jóval nagyobb, mint tavaly. A szakértő azt tanác
2008. december 4. csütörtök 07:51 - Hírextra
Még mindig alacsonyabb a devizahitelek törlesztőrészlete, mint a forintalapúé, annak ellenére, hogy a forint árfolyam az elmúlt hónapokban jelentősen romlott. Csakhogy közben a magyar irányadó kamat is jelentősen emelkedett - jelenleg 11 százalék -, ez pedig rontotta a forinthitelek kondícióit.

Háda Bálint elmondta: aki például 14 millió forintot vesz fel 30 évre svájci frank alapon, annak a forint értékének 5 százalékos gyengülése nagyjából 4500 forinttal növeli a havi törlesztő részletét.

Rámutatott ugyanakkor arra, hogy az ország helyzete miatt megnőtt annak a kockázata, hogy a hitel felvételéhez képesti árfolyamról elmozdulva romlik a forint értéke, éppen ezért érdemes a korábbinál nagyobb ráhagyással megválasztani az összeget, a futamidőt, és ezek együtteseként a havi fizetendő részletet.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását