2024. április 25. - Márk

Olaj- és gázipari vetélkedő Budapesten

Huszonkilenc ország 273 csapata nevezett a MOL freshhh2008 elnevezésű, februárban indult, a főiskolásokat, egyetemistákat megszólító online, nemzetközi vetélkedőjére. A döntőnek Budapest adott otthont szerdán, s a múlt évhez hasonlóan idén is magyarok győ
2008. május 7. szerda 22:30 - Hírextra
„2007-ben azért döntöttünk a program indítása mellett, hogy hosszú távon biztosítsuk a legkiválóbb pályakezdők kiválasztásával a MOL-csoport szakember-utánpótlását. A tavalyi nyertesek közül jópáran már nálunk dolgoznak” – mondta el az esemény megnyitóján Mosonyi György, a MOL vezérigazgatója.

Az angol nyelvű, többfordulós, olaj- és gázipari témájú vetélkedőn idén kiemelt hangsúlyt fektetett a cég a műszaki területekre. A kvíz során megoldandó feladatok főként az olajiparra, elsősorban a kutatás-termelés területre vonatkoztak, emellett kémiai, fizikai valamint logikai kérdéseket is meg kellett oldaniuk a versenyzőknek. Ezzel párhuzamosan zajlott egy integrált finomítást, logisztikát, értékesítést és petrolkémia-vállalatot modellező online forduló is, amelynek során a csapatoknak több lépésen keresztül, változó körülmények között kellett szakmai döntéseket hozniuk, optimális termékportfolióról, nyereségről, betartva mindeközben a piaci igényeket és minőségi előírásokat egyaránt.

A freshhh2008 programot a MOL elsősorban azokban az országokban hirdette meg, ahol érdekeltségei vannak. A jelentkezők kétharmada mérnöki, illetve geotudományok területén tanul, továbbá informatikusok és gazdasági szakok hallgatói vettek még részt a megmérettetésen. A magyarok mellett a diákok többek között Szlovákiából, Pakisztánból, Horvátországból, Romániából, Csehországból, Spanyolországból, Hollandiából, Norvégiából, Svédországból, Vietnámból, Szingapúrból, Azerbajdzsánból, Lettországból és Litvániából jelentkeztek.

A verseny összdíjazása 20 ezer euró (ötmillió forint). A pénznyeremény mellett a döntőbe jutott tíz csapat végzős tagjai lehetőséget kapnak, hogy elhelyezkedjenek a MOL-csoportnál, míg az alsóbb éves hallgatók szakmai gyakorlatot tölthetnek a vállalatnál vagy tanulmányi ösztöndíjban részesülhetnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását