2024. március 29. - Auguszta

Kötelezővé kell tenni a téli gumit

A Magyar Demokrata Fórum (MDF) a jövő évtől a téli gumi használatának kötelezővé tételét sürgeti. Erről a párt közleményben tájékoztatta szerdán az MTI-t.
2008. december 3. szerda 13:37 - Hírextra
Mint írták, a hideg idő beálltával fokozottan nő a balesetveszély az utak lefagyása, csúszóssá válása miatt, ezért különösen veszélyes, ennek ellenére sokan továbbra is nyári gumiabronccsal közlekednek az utakon.

Magyarországon jelenleg nem kötelező a téli gumi használata a fagyos idő beálltával, az autótulajdonosoknak csak mintegy fele használ megfelelő, téli abroncsot, míg Németországban ez az arány 60-70, Ausztriában pedig 95 százalékos - olvasható a kommünikében.

Az MDF tájékoztatásában kitért arra, hogy Európában nyolc országban, Szlovéniában, Litvániában, Lettországban, Észtországban, Finnországban, Németországban, Svédországban és Norvégiában kötelező a téli gumi használata, de erős havazás idején Ausztriában és Szlovákiában is szigorúan ellenőrzik a téli abroncsok használatát.

A demokrata fórum a biztonságos közlekedés érdekében kezdeményezi, hogy 2009-től általános szabályként - hacsak az időjárás előbb nem indokolja - november 1. és március 15. között legyen kötelező a téli abroncs használata.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását