2024. május 2. - Zsigmond

Hatvan millió a hatvan különböző programra

Pécs hatvan programot támogat a 2010-es Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozat (EKF) 2009-es felvezető évében az erre elkülönített hatvanmillió forintos keretből - közölte Tasnádi Péter polgármester szerdán a baranyai megyeszékhelyen, sajtótájékozta
2008. december 3. szerda 22:51 - Hírextra
A szocialista politikus beszámolt arról, hogy a nyílt pályázatra mintegy háromszázan jelentkeztek egymilliárd forintos forrásigénnyel, az EKF Művészeti Tanácsának tagjaiból, valamint külső szakértőkből álló bíráló bizottság közülük választotta ki a támogatásra érdemeseket.

Kiemelte, hogy az összeg harmadát tizenöt képzőművészeti pályázat nyerte el, kilenc és félmilliót kapott négy könnyűzenei, nyolcmilliót tizenegy komolyzenei, hét és felet tizenhárom tudományos rendezvény.

Pál Zoltán, a Művészeti Tanács tagja azt mondta: előnyt élveztek azok a pécsi pályázók, akiknek kezdeményezései illeszkednek az EKF-program szellemiségébe, fel nem fedezett, vagy kulturális ellátottság szempontjából hátrányos területeket érintenek, illetve komoly kulturális értékeket képviselnek.

Ennek köszönhetően lesz jövőre Pécsett nemzetközi fúvószenekari találkozó, nemzetközi médiaművészeti kiállítás, francia középiskolai diákszínjátszó fesztivál, orfűi alternatív könnyűzenei fesztivál, s egyebek mellett több műveltségi, vallási rendezvény és tudományos konferencia is.

Szalay Tamás, a Pécs2010 Menedzsment Központ kulturális igazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a pécsi önkormányzat és a menedzsment központ hatvanmillió forintos kerete csak egy része a jövő évi rendezvények forrásainak. A kulturális tárca és az EKF meghívásos pályázatain további támogatások nyerhetők, így a programkínálat is jelentősen bővülni fog.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását