2024. április 25. - Márk

Travolta Glóbuszt kaphat

Gömbölyded mamiként kaphatja újabb Arany Glóbuszát John Travolta, akit csütörtökön jelöltek a díjra Los Angelesben a Hairspray - Hajlakk című musicalben nyújtott alakításáért. Az 53 esztendős sztár tehát megnyugodhat, nem esett csorba a Grease, a Szombat
2007. december 14. péntek 13:54 - Hírextra
"Alaposan le kellett faragnom a férfiönérzetemből, hogy eljátsszam ezt a szerepet. De végül így szóltam magamhoz: nézd John, a színészethez értesz igazán. Bíznod kell színész mivoltodban, és ebbe nem kell belekeverni a férfias egódat" - nyilatkozta a filmsztár, aki 1996-ban a Szóljatok a köpcösnek című filmben nyújtott alakításáért elnyerte már a hollywoodi külföldi filmkritikusok díját.

A Hajlakk John Waters filmrendező 1988-as kultfilmjének remake-je, amely a hatvanas évek rock and roll-lázát idézi fel. A történet egy duci lányról szól, aki remek tánctudásával bejut egy tévévetélkedőbe, ám nemcsak az undok ellenfelekkel kell megbirkóznia, hanem a barátait kirekesztő rasszizmussal is.
Travolta, aki a lány anyjának szerepében látható a filmvásznon, nem minden huzavona nélkül állt kötélnek: a film producerei több mint egy évig győzködték a színészt, hogy öltse magára a rengő hájakat és játssza el az énekes táncos szerepet.

"Megesküdtek, hogyha megteszem, az javamra válik" - emlékezett a filmes ikon. Az Adam Shankman rendezésében forgatott zenés filmet valóban kedvező kritika fogadta (bár egyelőre egy filmes díjat sem kapott), ám a világszerte közel kétszázmillió dolláros (azaz közel 35 milliárd forintos) jegybevétel szintén azt jelezte, hogy a közönségnek is tetszett a produkció.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását