2024. április 28. - Valéria

Az egyház kapaszkodó a válságban

Az emberekben még nem tudatosult a Magyarországot is érintő nemzetközi gazdasági válság mértéke, ezért az egyház karitatív tevékenységére az eddiginél is nagyobb szükség lesz - jelentette ki Sólyom László köztársasági elnök újságírók előtt kedden, mielőtt
2008. december 2. kedd 15:38 - Hírextra
A gazdasági válság idején lelki támaszra is szükség lesz, hogy azoknak, akik erre rászorulnak, segítsenek a helyzet feldolgozásában - mondta az államfő.

Sólyom László hozzátette, hogy ha nem történik strukturális változás a gazdaság területén és a lelkekben, akkor "hosszú és lassú vergődés vár az országra".

Véleménye szerint szükség lett volna hosszú távú tervezésre, perspektivikus látásmódra. Ehelyett a magyar politikai életet a rövid távú cselekvések jellemzik, és nincs együttműködés, nincs perspektíva. Úgy fogalmazott: fel kell ismerni, hogy "hosszú távú játék, nem élethalálharc" a politika.

Sólyom László a magyarországi katolikus, a református, az evangélikus és a baptista egyház, valamint az izraelita felekezet vezetőit és képviselőit fogadta. A találkozón a határon túli magyar egyházak képviseletében hét római katolikus és egy görög katolikus, nyolc református, két evangélikus és egy unitárius vezető jelent meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását