2024. április 29. - Péter

Visszatérés ausztrál módra

Ausztrálként akar visszatérni a versenysportba Chris Rawlinson, aki angol színekben szerzett gátfutásban aranyérmet a 2002-es brit Nemzetközösségi Játékokon, Manchesterben.
2008. november 30. vasárnap 12:17 - Hírextra
Tervei szerint már új hazája képviseletében állna rajthoz 400 méteren a jövő évi világbajnokságon.
A 36 esztendős Rawlinson, aki férje és edzője a szintén 400-as gátfutó, kétszeres vb-győztes ausztrál Jana Rawlinsonnak, a 2006-os nemzetközösségi csúcsvetélkedő után visszavonult, hogy trénerként felesége atlétikai karrierjét segítse. Már közös szakmai munkájuk eredménye volt a második világbajnoki cím, amelyet tavaly Oszakában érdemelt ki az asszony, aki ugyancsak most kezdi újra a versenyzést, mivel súlyos lábsérülése miatt hosszú időre kidőlt, s nem lehetett ott a nyári, pekingi olimpián sem.

Chris Rawlinson rövidesen megkapja az állampolgárságot, s a 2009-es, berlini vb-n már ausztrál színekben akar indulni - ha teljesíti a kvalifikációhoz előírt, 49.25 másodperces szintet.
"Januártól komoly edzésbe állok, s majd kiderül, mit tudok. Ám jelenlétem motivációs tényező lehet a többi ausztrál gátas számára is, akik biztosan nem szeretnék, ha egy 36 éves embertől szenvednének vereséget" - nyilatkozta Chris Rawlinson.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását