2024. április 20. - Tivadar

Vasas-Eger a kupáért

A Vasas lesz az Eger ellenfele a vasárnapi döntőben a férfi vízilabda Magyar Kupában. A második elődöntős összecsapáson nagyot küzdött a Domino-Honvéd, négygólos hátrányból egyenlített, kiharcolva a hosszabbítást, a ráadásban azonban két Vasas-találatra m
2008. november 30. vasárnap 07:52 - Hírextra
Magyar Kupa, elődöntő:

TEVA-VasasPlaket - Domino Honvéd 10-9 (3-2, 2-1, 2-0, 1-5, 1-0, 1-1)

Gólszerzők: Hosnyánszky, Steinmetz B., Varga Dániel 2-2, Kovács R., Varga Dénes, Tóth M., Kállay 1-1, illetve Szívós 3, Paján 2, Molnár T., Vári, Iosep, Vindisch 1-1

A Vasas az elmúlt héten jól belőtte az Euroliga-meccsen az egri kaput, Kovács Róbert és Steinmetz Barnabás révén ugyanis gyorsan két góllal nyitott. Molnár Tamás előnyből szépített, sőt Vári is betalált a jobb sarokba (2-2), majd Varga Dániel klasszis megoldást választva lőtt a léc alá (3-2).

A második szakaszban Iosep egyenlített szép balkezes lövéssel. Jól védtek a kapusok mindkét oldalon, emiatt nagy helyzetek maradtak kihasználatlanul. A negyed végére ezzel együtt kétgólos előnyhöz jutott az angyalföldi alakulat.

Fordulás után négy percig nem esett gól, az erőt próbáló időszakból a Vasas jött ki jobban. A Honvéd elvesztette Molnár Tamást, akit cserével kiállítottak. Hosnyánszky két lövésével 8-4-re alakult az eredmény. Eldőlni látszott a nagy ütközet.

A negyedik periódusban azonban négygólos hátrányból feltámadt a Honvéd, Gergely István szinte mindent védett, és Paján duplájával zárkózott a Domino. Szívós az utolsó percekben kétszer is betalált Nagy Viktor hálójába, döntetlenre hozva az összecsapást.

A 2x3 perces ráadás első felében két emberelőnyt kapott a Vasas, a másodiknál Steinmetz Barnabás behúzta a hálóba a labdát (9-8). A Dominónál kimaradt az előnyös lehetőség.
A hosszabbítás második felében Varga Dániel úszott meg egyedül, és nem hibázta el a helyzetet (10-8). Később Vindisch Ferenc is feliratkozott a góllövő listára (10-9), majd az egyenlítésért támadhatott az utolsó fél percben a Domino, de aztán Juhász játékvezető elvette a labdát. Volt füttykoncert, tiltakozás, az eredmény azonban végleges: a Vasas mérkőzhet a döntőben az Egerrel.

korábban:

férfiak:

ZF-Eger - Uniqua-UTE 13-6 (3-1, 4-2, 2-1, 4-2)

A Vasas-Eger döntő vasárnap 12:30-kor kezdődik.

Korábban:

nők:

Dunaújvárosi Főiskola VE - ZF-Eger 13-3 (5-1, 2-2, 3-0, 3-0)
Domino Honvéd - Hungerit-MetalCom-Szentesi VK 10-8 (4-0, 4-3, 0-3, 2-2)
A Honvéd-Dunaújváros döntőt vasárnap 11 órától rendezik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását